Nieuws
Het laatste nieuws lezen?

3 tips! Op weg naar praktisch ingericht wagenparkbeheer en -beleid!

19 juni 2019 / Nieuws

Praktisch Wagenparkbeheer

Een groot of klein wagenpark? Bespaar tijd en geld. Fleet Resource helpt u hiermee. Profiteer nu alvast van deze 3 tips op weg naar praktisch ingericht wagenparkbeheer.

  1. Zorg voor een duidelijke autoregeling die altijd up-to-date-is
    Een duidelijke autoregeling bespaart discussie en onvrede bij zowel werkgever als werknemer. De autoregeling moet evenwichtig en transparant zijn. Uitzonderingen zijn er niet. Fleet Resource kan ondersteunen bij het opstellen van de regeling en het actualiseren ervan.
  2. Zet een goede basis neer en investeer juist aan de voorkant
    Wagenparkbeheer waar van tevoren over na is gedacht en dat van tevoren goed is ingericht, levert op de langere termijn aanzienlijke tijdwinst op. Dit kan best lastig zijn: welke toekenningscriteria hanteer ik voor mijn medewerkers? Welke type auto’s? Ga ik met 1 of meerdere leasemaatschappijen werken? Hoe ga ik mijn kosten in de grip houden? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden. Steek er in het begin voldoende tijd in. Dit wordt later dubbel en dwars terugbetaald.
  3. Uitbesteden kan lonen ?
    Best veel werk, dat wagenparkbeheer. Terwijl er ook nog 1001 andere zaken op uw bord liggen. Houd ik grip op kosten? Houd ik mijn medewerkers tevreden? Ben ik in staat om mijn processen te borgen? Nee? Overweeg dan om het wagenparkbeheer helemaal uit te besteden. Zeker wanneer het wagenpark groeiende is, kan het lonen om het wagenparkbeheer uit te besteden aan een onafhankelijke expert. Maak daarbij duidelijke afspraken over wat in het dienstverleningspakket zit en wat niet.
Ik wil alles weten, houd mij op de hoogte middels de nieuwsbrief!
× Kunnen we u helpen?