Nieuws
Het laatste nieuws lezen?

Leaseprijzen auto’s in eerste kwartaal van 2020 gestegen

23 april 2020 / Nieuws

Vanaf 1993 publiceert het CBS prijsindexcijfers van autolease. Deze statistiek geeft per kwartaal inzicht in de ontwikkeling van het prijsniveau van leasecontracten.
Voor dit onderzoek werkt het CBS met een panel. Voor de zakelijke markt is dit een vaste groep autoleasebedrijven (10 bedrijven). Voor private lease wordt gebruikt gemaakt van websites van gecertificeerde autoleasemaatschappijen (11 bedrijven).

Grootste stijger is private lease, leaseprijs elektrische auto is gedaald
De operationele autoleaseprijzen zijn dit eerste kwartaal van 2020 behoorlijk gestegen, zo blijkt uit de CBS-cijfers.
De leaseprijzen van private lease stegen in het eerste kwartaal van 2020 met 4,7% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019. De leaseprijzen van zakelijke leasecontracten zijn met 1,8% gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal.
Kijken we specifiek naar brandstofsoorten, dan zijn de leaseprijzen van diesel- en benzinemodellen gestegen, namelijk respectievelijk +2,2% en + 2,0%.
Opvallend is dat de leaseprijzen van elektrische auto’s in het eerste kwartaal van 2020 zijn gedaald met 0,8%.

Nu is het afwachten wat de prijsontwikkeling is voor het gehele jaar 2020. Gezien het feit dat BPM-tarieven per 1 juli 2020 gaan wijzigen als gevolg van de WLTP meetmethode, valt een verdere stijging van leaseprijzen niet uit te sluiten.× Kunnen we u helpen?