Nieuws
Het laatste nieuws lezen?

Onze redenen om te kiezen voor een elektrisch wagenpark

17 juni 2019 / Nieuws

Elektrisch Wagenpark

Nederland telde op 1 januari 2019 bijna 45.000 volledig elektrische personenauto’s (bron: CBS). Met name in 2018 was er sprake van een groeispurt, in één jaar kwamen er bijna 23.000 volledig elektrische personenauto’s bij. Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een elektrisch wagenpark. We zetten de belangrijkste redenen op een rij.

 1. Imago
  Een duurzaam imago kan meer business opleveren. Met de overstap naar elektrisch rijden verduurzaamt u uw bedrijfsvoering. Potentiële opdrachtgevers hechten hier steeds meer waarde aan. Daarnaast heeft dit een positieve invloed op het aantrekken van nieuwe medewerkers.
 2. Voordelig brandstofverbruik
  Waarbij een liter benzine nu ongeveer tussen de € 1.60 en € 1.70 ligt, kost 1 kWh voor een elektrische auto € 0.19. Met zelf opgewekte zonne-energie zelfs rond de € 0.06!
 3. Positieve bijdrage een meer duurzame wereld
  Elektrisch rijden kan een bijdrage leveren aan een meer duurzame wereld. Voorwaarde is wel dat de elektriciteit die nodig is voor de aandrijving duurzaam is opgewekt.
 4. Profiteer van belastingvoordeel
  Op een volledig elektrische auto betaal je als berijder tot € 50.000 van de aanschafprijs 4% bijtelling. Over het resterende bedrag daarboven betaal je 22%. In het geval van fossiele brandstof betaal je de volle 22% bijtelling over de hele aanschafprijs. Zakelijk gezien valt er nog meer voordeel te behalen uit subsidies zoals Vamil en MIA. Wie op de zaak laadt, betaalt slechts het zakelijke elektriciteitstarief. Ook dat scheelt in de kosten!
Ik wil alles weten, houd mij op de hoogte middels de nieuwsbrief!
× Kunnen we u helpen?