Nieuws
Het laatste nieuws lezen?

Tekort aan microchips brengt autofabrikanten in de problemen

29 maart 2021 / Nieuws

Moderne auto’s bevatten talloze chips die functies ondersteunen die uiteenlopen van remsensoren en parkeercamera’s tot slimme navigatie- en audiopanelen. De coronapandemie legt extra druk op de chipsector. Nu veel mensen noodgedwongen thuiszitten, is de vraag naar elektronica als pc’s, smartphones, televisies en spelcomputers erg hard gestegen. Dit resulteert in een nijpend tekort aan chips voor de auto-industrie en in steeds meer fabrieken wordt de productie van auto’s verminderd of zelfs helemaal stilgelegd.
De tekorten kunnen mogelijk, afhankelijk van de bestelling, nog maanden duren. Autofabrikanten zullen strategische keuzes moeten maken bij het gebruiken van de beschikbare chips. De verwachting is dat de chiptekorten pas volgend jaar zijn opgelost.

Oplopen levertijden
Door het wereldwijde tekort van de microchips lopen de levertijden van bepaalde modellen op. Dat merken wij ook in ons dagelijkse werk binnen Fleet Resource.
Het kan ook niet anders, bijvoorbeeld de productie van de Ford Focus heeft alleen dit jaar al weken stilgelegen en nog steeds liggen de productievolumes van dit populaire model lager dan normaal.

Wij zorgen dat onze klanten mobiel blijven
Wij proberen onze relaties zo goed als mogelijk van betrouwbare levertijdinformatie te voorzien.
Is de levertijd langer dan gewenst? Gelukkig kunnen wij onze klanten, in afwachting van hun nieuwe auto, voorzien van een betaalbare shortlease-oplossing. Wij kunnen dit regelen binnen 1 werkdag en al vanaf € 325 excl. BTW per maand.
Daarnaast merken we dat steeds meer bedrijven ook op de hoogte zijn over het bestaan van ons zusterbedrijf LeaseSwap. De leaseauto’s die worden aangeboden op LeaseSwap zijn snel beschikbaar en ook nog eens zeer betaalbaar.
Check het aanbod van LeaseSwap hier!

× Kunnen we u helpen?