Nieuws
Het laatste nieuws lezen?

Weg met losse bonnetjes voor tanken, laden en parkeren!

24 mei 2020 / Nieuws

Een tankkaart of tankpas biedt het voordeel dat er maandelijks of per kwartaal een afrekening is van de tankgeschiedenis. Maar tegenwoordig kun je de tankpas ook gebruiken voor autowassen en parkeren. Alles op één verzamelfactuur waarop je eenvoudig de BTW afleest.

Verschillen
Er zijn wel grote verschillen aanwezig tussen de aanbieders van tankpassen. Bepaalde tankpassen zijn merkgebonden (gekoppeld aan brandstofproviders) en andere zijn universeel. Voordeel van de universele kaart is dat die overal geaccepteerd wordt, in tegenstelling tot de merkgebonden tankpas. Een ander onderscheid is de mobiliteitskaart en de tankpas. Een mobiliteitskaart biedt meer zakelijke betaalmogelijkheden zoals voor het gebruik van het Openbaar Vervoer of voor het gebruik van een deelauto.
De kortingen die gegeven worden bij het afrekenen van brandstof zijn erg verschillend. Merkgebonden tankpassen geven vaak een korting op de landelijke adviesprijs, maar die ligt bijna altijd hoger dan de prijs die je aan de pomp betaalt.
Wij helpen onze klanten om het juiste vergelijk en de juiste keuze te maken.

Alles is mogelijk, maar er zijn ook restricties
Er zijn veel producten en diensten beschikbaar die je met een tankpas kunt afrekenen. Natuurlijk het tanken van alle brandstofsoorten en het laden, maar ook autovloeistoffen zoals olie of ruitensproeiervloeistof. En wat te denken van autowassen en parkeren?
Wij adviseren werkgevers wel om bepaalde restricties op de tankpas in te stellen. Zo kunnen de duurdere brandstofsoorten (premium-brandstoffen) of de duurdere tankstations uitgesloten worden. Ook controleren wij voor onze klanten de limieten die aan de pas gekoppeld zijn, zodat er bijvoorbeeld een beperkt aantal transacties per etmaal uitgevoerd kunnen worden of stellen we een limiet in op het aantal liters brandstof.

App- en rapportagemogelijkheden
Vaak beschikken de aanbieders van tankpassen over een app, waarmee de berijder actuele pompprijzen kan inzien en dus kan checken waar voordelige getankt kan worden. Daarnaast is in de app ook inzichtelijk welke diensten en producten afgerekend kunnen worden met de tankpas. Wel zo handig!
Data die wij als wagenparkbeheerder ontvangen van de aanbieder van de tankpas ontsluiten wij tot managementinformatie die wij ieder kwartaal bespreken met onze klanten, zodat we kunnen sturen op reductie van brandstofkosten.

Meer weten over tankpassen en bijbehorende mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, wij helpen graag!

× Kunnen we u helpen?