Lease overname? Dat kan met Leaseswap!

LeaseSwap

Wat doet u als ondernemer als er één of meerdere leaseauto’s stilstaan in uw wagenpark? Stilstaande leaseauto’s kosten veel geld, net als het afkopen van een leasecontract. Dit brengt vaak torenhoge kosten met zich mee. Met leaseswap brengen wij vraag en aanbod samen om een razendsnelle contract overname te realiseren. 

Met LeaseSwap is de kans groot dat een andere partij uw leasecontract over kan nemen. Dagelijks krijgen wij aanvragen van ondernemers en ZZP’ers die een auto willen leasen en uw leaseauto graag afrijden voor de resterende contractperiode. Uiteraard handelen wij het administratieve proces van A tot Z voor u af. Tijdens de lease overname heeft u er verder geen omkijken meer naar.

Lease Swap

Waarom kiezen voor LeaseSwap?

Een leasecontract met een korte looptijd zorgt er dus voor dat het maandbedrag een stuk hoger wordt. Twijfelt u over de looptijd, bijvoorbeeld vanwege eventuele uitstroom van uw personeel? Of heeft u een nieuwe baan die geen autolease aanbiedt? Met leaseswap kunt u altijd van de leaseauto af. Daarom geniet u als overnemende partij van meer flexibiliteit en financiële voordelen. 

U profiteert van een kortere looptijd en dat terwijl u een lager maandtarief betaalt. In sommige gevallen ontvangt u zelfs een overnamebonus van de plaatser van de leaseauto. De leaseauto’s zijn per direct beschikbaar. U hoeft dus niet maandenlang te wachten op uw nieuwe auto. En met ons ruime aanbod aan merkonafhankelijke leaseauto’s is er voor ieder wat wils.

Pluspunten van zakelijk lease overnemen:

Een leasecontract (laten) overnemen heeft veel voordelen voor beide partijen. Wij zetten graag alle pluspunten voor zowel de aanbiedende als de overnemende partij op een rij:

Pluspunten van LeaseSwap voor de lease aanbiedende partij:

 • Snel uw zakelijke leasecontract laten overnemen;
 • Binnen 10 minuten uw leaseauto aanbieden;
 • De mogelijkheid tot afname van ons reinigingspakket;
 • Geen stilstaande wagens bij uitstroom van personeel;
 • Het vermijden van torenhoge afkoopkosten.

Pluspunten van LeaseSwap voor de lease overnemende partij:

 • Flexibiliteit en kortere looptijd van het contract;
 • Veel financiële voordelen, zoals een lager maandtarief;
 • Breed aanbod in een overzichtelijk platform;
 • Leaseauto’s in ons aanbod zijn per direct beschikbaar;
 • Duurzame keuze: stilstaande auto’s rijden weer;
 • Geen zorgen om de staat van de auto met een zakelijk leasecontract;
 • Advies op maat van een ervaren LeaseSwap Buddy;
 • 35 jaar ervaring als wagenparkbeheerder en met leasemaatschappijen.
Leaseswap

Zakelijk leasecontract (laten) overnemen? Wij maken de Swap 

Heeft u een zakelijk leasecontract ter overname of wilt u een leasecontract overnemen? Wij bieden betaalbare leaseauto’s aan zonder langlopende leasecontracten. Zo zorgen wij voor een zorgeloze overname voor beide partijen.

Door onze jarenlange ervaring zijn wij dé expert die u volledig kunnen ontzorgen. Wij maken de swap voor u.

Leaseauto plaatsenLeaseauto zoeken

Wilt u meer weten over het (laten) overnemen van een leasecontract? Lees hier verder hoe het werkt. Heeft u hulp nodig? Vraag het één van onze LeaseSwap Buddy’s en ontvang razendsnel een antwoord. Heeft u geen interesse in LeaseSwap maar bent u wel op zoek naar wagenparkbeheer? Neem dan contact met ons op, onze experts staan u graag te woord.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

We beantwoorden graag een aantal veel gestelde vragen voor u, mocht u meer vragen hebben dan kunt u direct contact met ons op te nemen.

Voor wie is Fleet Resource er en wat doen ze eigenlijk?
Fleet Resource is er voor alle ondernemers, van klein tot groot. Met betrokken en ervaren vakmensen nemen wij op basis van abonnementsvormen uw wagenparkbeheer uit handen. Wij zorgen voor de beste deals en nemen daarnaast operationele werkzaamheden van u over.
Waarvoor kan ik bij Fleet Resource terecht?
Door te kiezen voor één van onze modules profiteert u van het uitbesteden van wagenparkbeheer in abonnementsvorm. Een abonnement afnemen hoeft niet persé. U kunt ook gebruik maken van de wagenparkscan of u kunt profiteren van tijdelijke ondersteuning of incidenteel wagenparkadvies.
Met wie werkt Fleet Resource samen?
Wij werken uitsluitend samen met de meest professionele leasemaatschappijen, dealerholdings en zakelijke autoverhuurders. Dit zijn uitsluitend partijen die net als ons standaard maatwerk bieden.
Wat is bijtelling?
Bijtelling is een bedrag dat u moet betalen wanneer u een auto van de zaak voor het privé in gebruik neemt. De fiscale bijtelling wordt berekend op basis van een percentage van de fiscale waarde van de auto. Om de netto bijtelling te berekenen, vermenigvuldigt u dit bedrag met het tarief van de inkomstenbelasting dat voor u van toepassing is. U dient bijtelling op te geven als u meer dan 500 kilometer per jaar rijdt voor privé doeleinden met een auto van de zaak.
Wat zijn de actuele bijtellingsregels?
De bijtelling hangt af van het soort auto, de waarde van deze auto en de datum eerste toelating. De bijtelling geldt vanaf het moment dat er meer dan 500 kilometer per jaar privé wordt gereden. Het is een percentage van de nieuwwaarde van de auto. De berijder moet hierover inkomstenbelasting betalen. Voor de meeste auto’s geldt een bijtellingspercentage van 22% over de cataloguswaarde. De bijtelling voor elektrische auto’s, waterstofauto’s en zonnecelauto’s is minder. Op deze manier wil de overheid milieuvriendelijk rijden stimuleren. Dit draagt bij aan een beter klimaat en milieu.
Ik heb maar een paar zakelijke auto’s en wil snel, voordelig en flexibel rijden, kan ik hiervoor Fleet Resource benaderen?
Jazeker, Fleet Resource heeft een uitgebreid netwerk aan professionele leveranciers en garandeert inkoop tegen de beste voorwaarden. U heeft één aanspreekpunt die alles voor u regelt en daarnaast ontvangt u ook nog eens gratis wagenparkadvies.
Ik wil geen wagenparkbeheer abonnement, maar uitsluitend af en toe kennis inkopen bij Fleet Resource. Kan dat?
Ja hoor, aan de hand van een strippenkaart-model kunt u vooraf een aantal uren inkopen, waarbij u ook nog eens korting krijgt op het standaard uurtarief. Het aantal uren dat u in wilt kopen kunt u zelf bepalen.
Ondersteunt Fleet Resource ook bij shortlease?
Jazeker, binnen één werkdag kunt u beschikken over een shortlease auto. Fleet Resource neemt al het werk uit handen en handelt desgewenst alles rechtstreeks met de berijder af. Shortlease wordt vaak gebruikt als (nieuwe) medewerkers moeten wachten tot hun nieuwe leaseauto wordt afgeleverd. Shortlease is dan een mooie optie omdat u voor een beperkte tijd deze auto kunt leasen.
Wat zijn de voor- en nadelen van nieuw leasen?
Bij nieuw leasen krijgt u altijd het nieuwste model auto met de bijbehorende opties. Het leasen van een nieuwe auto is over het algemeen duurder dan het leasen van een occasion. Wel draagt het leasen van een nieuwe auto bij aan de uitstraling van uw bedrijf.
Leaseauto of kilometervergoedingen?
Een werkgever mag maximaal € 0,21 cent kilometervergoeding onbelast verstrekken aan een werknemer. Een hogere vergoeding is een optie maar deze is dan wel belast. Een leaseauto is de andere optie. Voor de werkgever zijn de kosten in de hand te houden door het privégebruik terug te vragen in een eigen bijdrage. De eigen bijdrage kan de werknemer aftrekken van de bijtelling.
Welke leasevormen zijn er?
Er zijn 2 meeste gebruikte vormen van leasen. De meest gebruikte vormen zijn:

– Operational lease (is in feite een vorm van huur)
– Financial lease (is in feite een vorm van financiering)

Het verschil zit dus in het feit dat u bij operational lease eigenlijk niet de economische eigenaar bent van de auto, dit is bij financial lease wel het geval. Bij operational lease zijn er verschillende mogelijkheden, zoals open en gesloten calculatie of netto operational lease.
Ik wil mijn leasecontract (voortijdig) stoppen, kan dit?
U kunt uw leasecontract eerder laten stoppen. Hier zijn over het algemeen kosten aan verbonden. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Via dochteronderneming LeaseSwap kunt u uw leasecontract laten overnemen. Hierdoor bespaart u kosten die u anders betaalt bij het afkopen van het leasecontract.
Merkt Fleet Resource wat van het wereldwijde probleem met het microchiptekort op de levering van leaseauto’s?
Jazeker. Om een auto te bouwen zijn er microchips nodig. Dus kan het zijn dat er leveringsproblemen zijn en het wat langer gaat duren voordat u gebruik kunt gaan maken van een mooie nieuwe leaseauto. Via Fleet Resource kan er een shortlease auto worden ingezet ter overbrugging.
Hoe weet ik of ik niet teveel betaal voor mijn leaseauto?
Wij gaan graag voor u aan de slag om voor u de beste leasedeal te zoeken. Dit doen we door bij meerdere partijen prijzen en voorwaarden op te vragen.
Hoe vind ik laadpalen in de buurt voor mijn elektrische auto?
Voor de dichtstbijzijnde laadpaal bij u in de buurt kijkt u op www.oplaadpalen.nl om te zien waar u zo dichtbij mogelijk de auto kunt opladen.
Hoe werkt het onderhoud van de auto?
Als berijder van een leaseauto bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van uw auto. U kunt zelf een afspraak maken voor het onderhoud bij een erkend onderhoudsbedrijf van de leasemaatschappij. Komt u er niet uit? Dan kunt u voor vragen terecht bij één van onze medewerkers op onze kantoren in Zoetermeer en Groningen.
Wat doe ik bij pech?
Bij pech kunt u rechtstreeks contact opnemen met de pechhulp van de desbetreffende leasemaatschappij. Op de website van de leasemaatschappij of in de berijders app staan altijd de contactgegevens vermeld. Komt u er niet uit? Dan kunt u voor vragen terecht bij één van onze medewerkers op onze kantoren in Zoetermeer en Groningen.
Zijn winterbanden belangrijk?
Voor u en de veiligheid van anderen zijn goede banden een belangrijk onderdeel van uw auto. De grip van de banden verandert bij de verschillende soorten banden. De rubbersamenstelling van de winterbanden en de andere groeven in de winterband zorgen ervoor dat u meer grip heeft tijdens slechtere weersomstandigheden. Winterbanden hebben ook een kortere remweg. Of u in aanmerking komt voor winterbanden is afhankelijk van de afspraken met uw werkgever.

Let op! In Duitsland en Oostenrijk zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden.
× Kunnen we u helpen?