Over Fleet Resource
Hallo ondernemer! Hulp nodig?

Wie zijn wij?

Wij zijn Fleet Resource! Heel veel mensen helpen, daar worden wij blij van.

Wij helpen door op betrokken wijze het wagenparkbeheer voor u uit handen te nemen. Of het nu gaat om kleine wagenparken van enkele auto’s of wagenparken van meer dan 100, onze drijfveer is om alle belanghebbenden voor langere tijd te binden op basis van onze professionele dienstverlening en prettig en persoonlijk contact.

Stelt u zich eens voor: u en uw medewerkers, altijd zorgeloos en flexibel van A naar B tegen verantwoorde kosten. Zonder dat het u zelf tijd en energie kost. Naast het feit dat wij uw wagenpark beheren adviseren wij u ook. Bijvoorbeeld over leaseprijzen en inkoopvoorwaarden, leasevormen, kosten- en CO2-reductie, mobiliteitsregelingen en de laatste innovaties.

Wij geloven in wat wij doen!

Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, tegelijkertijd profiteert u ook nog eens van onze pragmatische aanpak, daadkracht en nuchterheid.

Wij zijn Fleet Resource
Team Fleet Resource

Fleet Resource, dé betrokken partner voor optimaal beheer van uw wagenpark en mobiliteit

  • Opgericht in 2015 . In totaal 35 jaar aan ervaring op het gebied van wagenparkbeheer.
  • VNA Leasing gecertificeerd.
  • Trackrecord op het vlak van optimaal wagenparkbeheer, kosten- en CO2-reductie.
  • Partnership: onafhankelijk adviseur over processen en beleid.
  • Professioneel, persoonlijk en snel voor alle belanghebbenden.
  • Wij bieden standaard maatwerk.

Maarten Bisschop

Dagelijks in beweging om het beste te halen uit onze mensen, zodat zij de beste dienstverlening kunnen leveren aan onze klanten.

René van der Laan

Elke dag meerwaarde leveren voor onze klanten, dat is mijn ambitie.

Marloes van der Laan-Venneman

Als alle cijfers weer kloppen, dan voel ik mij het beste.

Niels van der Meer

Ik ben doel- en resultaatgericht en denk graag met u mee.

Lennert van Bodegom

100% inzet om voor u het beste resultaat te bereiken.

Lars Mos

Met passie en enthousiasme zet ik mij graag in om alles uit het wagenpark te halen.

André de Vries

Uw mobiliteit is mijn energie!

Nigel Timmer

Iedere dag weer op zoek naar beste mobiliteitsoplossingen en ontwikkelingen voor de toekomst.

Lars Dukker

Lars Dukker

Mijn expertise, jouw wagenpark: laten we samen de route naar zorgeloze mobiliteit en succes bewandelen.

Theo Bakker

Theo Bakker

Op mij kunt u rekenen! Ik zorg voor een tijdige aflevering van uw leaseauto op de juiste locatie en in optimale staat!

Kennismaken en ons ontmoeten?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een praatje of een kennismakingsgesprek, wij denken graag met u mee.

Direct contact opnemen

Veelgestelde vragen

We beantwoorden graag een aantal veel gestelde vragen voor u, mocht u meer vragen hebben dan kunt u direct contact met ons op te nemen.

Voor wie is Fleet Resource er en wat doen ze eigenlijk?
Fleet Resource is er voor alle ondernemers, van klein tot groot. Met betrokken en ervaren vakmensen nemen wij op basis van abonnementsvormen uw wagenparkbeheer uit handen. Wij zorgen voor de beste deals en nemen daarnaast operationele werkzaamheden van u over.
Waarvoor kan ik bij Fleet Resource terecht?
Door te kiezen voor één van onze modules profiteert u van het uitbesteden van wagenparkbeheer in abonnementsvorm. Een abonnement afnemen hoeft niet persé. U kunt ook gebruik maken van de wagenparkscan of u kunt profiteren van tijdelijke ondersteuning of incidenteel wagenparkadvies.
Met wie werkt Fleet Resource samen?
Wij werken uitsluitend samen met de meest professionele leasemaatschappijen, dealerholdings en zakelijke autoverhuurders. Dit zijn uitsluitend partijen die net als ons standaard maatwerk bieden.
Wat is bijtelling?
Bijtelling is een bedrag dat u moet betalen wanneer u een auto van de zaak voor het privé in gebruik neemt. De fiscale bijtelling wordt berekend op basis van een percentage van de fiscale waarde van de auto. Om de netto bijtelling te berekenen, vermenigvuldigt u dit bedrag met het tarief van de inkomstenbelasting dat voor u van toepassing is. U dient bijtelling op te geven als u meer dan 500 kilometer per jaar rijdt voor privé doeleinden met een auto van de zaak.
Wat zijn de actuele bijtellingsregels?
De bijtelling hangt af van het soort auto, de waarde van deze auto en de datum eerste toelating. De bijtelling geldt vanaf het moment dat er meer dan 500 kilometer per jaar privé wordt gereden. Het is een percentage van de nieuwwaarde van de auto. De berijder moet hierover inkomstenbelasting betalen. Voor de meeste auto’s geldt een bijtellingspercentage van 22% over de cataloguswaarde. De bijtelling voor elektrische auto’s, waterstofauto’s en zonnecelauto’s is minder. Op deze manier wil de overheid milieuvriendelijk rijden stimuleren. Dit draagt bij aan een beter klimaat en milieu.
Ik heb maar een paar zakelijke auto’s en wil snel, voordelig en flexibel rijden, kan ik hiervoor Fleet Resource benaderen?
Jazeker, Fleet Resource heeft een uitgebreid netwerk aan professionele leveranciers en garandeert inkoop tegen de beste voorwaarden. U heeft één aanspreekpunt die alles voor u regelt en daarnaast ontvangt u ook nog eens gratis wagenparkadvies.
Ik wil geen wagenparkbeheer abonnement, maar uitsluitend af en toe kennis inkopen bij Fleet Resource. Kan dat?
Ja hoor, aan de hand van een strippenkaart-model kunt u vooraf een aantal uren inkopen, waarbij u ook nog eens korting krijgt op het standaard uurtarief. Het aantal uren dat u in wilt kopen kunt u zelf bepalen.
Ondersteunt Fleet Resource ook bij shortlease?
Jazeker, binnen één werkdag kunt u beschikken over een shortlease auto. Fleet Resource neemt al het werk uit handen en handelt desgewenst alles rechtstreeks met de berijder af. Shortlease wordt vaak gebruikt als (nieuwe) medewerkers moeten wachten tot hun nieuwe leaseauto wordt afgeleverd. Shortlease is dan een mooie optie omdat u voor een beperkte tijd deze auto kunt leasen.
Wat zijn de voor- en nadelen van nieuw leasen?
Bij nieuw leasen krijgt u altijd het nieuwste model auto met de bijbehorende opties. Het leasen van een nieuwe auto is over het algemeen duurder dan het leasen van een occasion. Wel draagt het leasen van een nieuwe auto bij aan de uitstraling van uw bedrijf.
Leaseauto of kilometervergoedingen?
Een werkgever mag maximaal € 0,21 cent kilometervergoeding onbelast verstrekken aan een werknemer. Een hogere vergoeding is een optie maar deze is dan wel belast. Een leaseauto is de andere optie. Voor de werkgever zijn de kosten in de hand te houden door het privégebruik terug te vragen in een eigen bijdrage. De eigen bijdrage kan de werknemer aftrekken van de bijtelling.
Welke leasevormen zijn er?
Er zijn 2 meeste gebruikte vormen van leasen. De meest gebruikte vormen zijn:

– Operational lease (is in feite een vorm van huur)
– Financial lease (is in feite een vorm van financiering)

Het verschil zit dus in het feit dat u bij operational lease eigenlijk niet de economische eigenaar bent van de auto, dit is bij financial lease wel het geval. Bij operational lease zijn er verschillende mogelijkheden, zoals open en gesloten calculatie of netto operational lease.
Ik wil mijn leasecontract (voortijdig) stoppen, kan dit?
U kunt uw leasecontract eerder laten stoppen. Hier zijn over het algemeen kosten aan verbonden. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Via dochteronderneming LeaseSwap kunt u uw leasecontract laten overnemen. Hierdoor bespaart u kosten die u anders betaalt bij het afkopen van het leasecontract.
Merkt Fleet Resource wat van het wereldwijde probleem met het microchiptekort op de levering van leaseauto’s?
Jazeker. Om een auto te bouwen zijn er microchips nodig. Dus kan het zijn dat er leveringsproblemen zijn en het wat langer gaat duren voordat u gebruik kunt gaan maken van een mooie nieuwe leaseauto. Via Fleet Resource kan er een shortlease auto worden ingezet ter overbrugging.
Hoe weet ik of ik niet teveel betaal voor mijn leaseauto?
Wij gaan graag voor u aan de slag om voor u de beste leasedeal te zoeken. Dit doen we door bij meerdere partijen prijzen en voorwaarden op te vragen.
Hoe vind ik laadpalen in de buurt voor mijn elektrische auto?
Voor de dichtstbijzijnde laadpaal bij u in de buurt kijkt u op www.oplaadpalen.nl om te zien waar u zo dichtbij mogelijk de auto kunt opladen.
Hoe werkt het onderhoud van de auto?
Als berijder van een leaseauto bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van uw auto. U kunt zelf een afspraak maken voor het onderhoud bij een erkend onderhoudsbedrijf van de leasemaatschappij. Komt u er niet uit? Dan kunt u voor vragen terecht bij één van onze medewerkers op onze kantoren in Zoetermeer en Groningen.
Wat doe ik bij pech?
Bij pech kunt u rechtstreeks contact opnemen met de pechhulp van de desbetreffende leasemaatschappij. Op de website van de leasemaatschappij of in de berijders app staan altijd de contactgegevens vermeld. Komt u er niet uit? Dan kunt u voor vragen terecht bij één van onze medewerkers op onze kantoren in Zoetermeer en Groningen.
Zijn winterbanden belangrijk?
Voor u en de veiligheid van anderen zijn goede banden een belangrijk onderdeel van uw auto. De grip van de banden verandert bij de verschillende soorten banden. De rubbersamenstelling van de winterbanden en de andere groeven in de winterband zorgen ervoor dat u meer grip heeft tijdens slechtere weersomstandigheden. Winterbanden hebben ook een kortere remweg. Of u in aanmerking komt voor winterbanden is afhankelijk van de afspraken met uw werkgever.

Let op! In Duitsland en Oostenrijk zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden.
× Kunnen we u helpen?