Nieuws
Het laatste nieuws lezen?

Occasion lease als duurzame oplossing binnen je bedrijf

26 april 2023 / Nieuws

Het verminderen van de CO2-uitstoot wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Vanaf 2025 moet een grote groep bedrijven een duurzaamheidsverantwoording met de jaarrekening inleveren, waarbij circulariteit een belangrijk onderdeel is. Een grote impactmaker is de auto. Het leasen van een occasion kan een duurzame oplossing zijn voor bedrijven die hun CO2-voetafdruk willen verminderen.


Corporate Sustainability Reporting Directive

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een EU-initiatief dat bedrijven verplicht om meer transparantie te bieden over hun milieu- en sociaal beleid. De CSRD-richtlijn houdt in dat bedrijven die beursgenoteerd zijn of als zodanig worden beschouwd, een jaarlijkse duurzaamheidsrapportage moeten maken.
Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar de financiële prestaties van het bedrijf, maar ook naar de niet-financiële prestaties, zoals het verminderen van de CO2-uitstoot en de impact op het milieu. Dit maakt het belangrijk voor bedrijven om zich bewust te zijn van hun CO2-voetafdruk en te streven naar een duurzamere bedrijfsvoering. Het leasen van een occasion kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Voordelen occasion lease

Door te kiezen voor een duurzame mobiliteitsoplossing, zoals een occasion leaseauto, kunnen bedrijven hun CO2-voetafdruk verminderen en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Hieronder staan de duurzaamheidsvoordelen van occasion lease op een rijtje:
 

 1. Minder CO2-voetafdruk

  Het produceren van nieuwe auto’s zorgt voor een hoge CO2-uitstoot. Door te kiezen voor een occasion leaseauto, geef je een tweede leven aan een auto die anders misschien niet meer gebruikt zou worden. Dit vermindert de CO2-uitstoot en draagt bij aan een duurzamere bedrijfsvoering.
   
 2. Circulaire economie

  Het leasen van een occasion past binnen een circulaire economie. Het geeft een tweede leven aan een auto en zorgt ervoor dat er minder grondstoffen nodig zijn voor het produceren van nieuwe auto’s. Door te kiezen voor een occasion leaseauto, draag je bij aan het verminderen van afval en het behoud van grondstoffen.
   
 3. Verduurzamen mobiliteit

  Het leasen van een occasion is een duurzame keuze voor het verduurzamen van mobiliteit. Dit is belangrijk omdat mobiliteit een grote bijdrage levert aan de CO2-uitstoot. Door te kiezen voor een duurzame mobiliteitsoplossing, zoals een occasion leaseauto, kun je als bedrijf een positieve bijdrage leveren aan het milieu.
   
 4. Duurzame keuze voor de toekomst

  Het verminderen van de CO2-uitstoot is belangrijk voor een duurzame toekomst. Door te kiezen voor een occasion leaseauto, maak je als bedrijf een duurzame keuze voor de toekomst. Het verminderen van de CO2-uitstoot draagt bij aan het behoud van een leefbare planeet voor toekomstige generaties.


Occasion leaseauto’s

Kortom, het leasen van een occasion is een duurzame keuze voor bedrijven die hun CO2-voetafdruk willen verminderen en willen bijdragen aan een duurzame toekomst. Meer informatie hierover? Neem contact met ons op en we helpen je graag!

× Kunnen we u helpen?