Nieuws
Het laatste nieuws lezen?

Tips voor als je auto wel eens (lang) stil staat

4 december 2020 / Nieuws

Wagenparkbeheer

Soms staat je leaseauto een tijdje stil. Bijvoorbeeld omdat je thuiszit door COVID-19. We rijden nu eenmaal minder kilometers, dat zien we ook bij onze klanten. Het is dan juist van belang om je auto in een goede conditie te houden. Hierbij een aantal tips en wetenswaardigheden.

Tip #1: Zorg ervoor dat de accu op spanning blijft
Als de auto voor langere tijd stil staat loopt de accu langzaam leeg. Om dit te voorkomen, is het handig om eens per week een ritje te maken van ongeveer een half uur tot een uur. Niet alleen de motor komt dan goed op temperatuur, ook laad je daarmee de accu weer op.
Ook bij elektrische auto’s is het van belang dat je de batterij niet leeg laat lopen. Laad de auto af en toe op.

Tip #2: Controleer de vloeistoffen
Er kan vocht komen als brandstoftanks bijna leeg zijn. Als je de auto een maand of langer niet gebruikt, kun je dus de brandstoftank het beste helemaal vullen.
Controleer ook voordat je de weg weer op gaat het oliepeil, de koelvloeistof en de ruitensproeiervloeistof. Vooral de olie is belangrijk omdat die ervoor zorgt dat de motoronderdelen soepel blijven draaien.

Tip #3: Vogelpoep verwijderen
Vogelpoep kan blijvende lakschade opleveren en kan dus niet weken of maanden blijven zitten. Controleer dit dus regelmatig en maak de auto af en toe schoon.

Tip #4: Zorg dat de banden op spanning blijven
Wanneer je auto lange tijd stilstaat, kunnen je banden spanning verliezen. Het kan zelfs zijn dat ze iets vervormen. Door de bandenspanning te controleren en de eerste kilometers extra voorzichtig te rijden, kun je veel problemen voorkomen.

Tip #5: Voorzichtig met de remmen
Bij een lang stilstaande auto ontstaat vaak oppervlakteroest op de remschijven. Je hoort dan een schavend geluid bij het remmen. Rijd je af en toe een halfuurtje, dan verdwijnt de oppervlakteroest vanzelf door de wrijving van de remmen. 

Tip #6: LeaseSwap
Staat je leaseauto zo veel stil dat je er eigenlijk wel vanaf wilt? Maar is de looptijd van je leasecontract nog niet ten einde?
Bied dan je leaseauto op LeaseSwap ter overname aan.
LeaseSwap brengt vraag en aanbod samen voor een razendsnelle swap.

× Kunnen we u helpen?