Nieuws
Het laatste nieuws lezen?

Zorgen bij ondernemers over betaalbaarheid van mobiliteit

21 november 2023 / Nieuws

Tal van wetswijzingen brengen extra kosten en administratieve lasten mee.

Betaalbaarheid van mobiliteit is de grootste zorg is van ondernemers. Zes op de tien ondernemers maakt zich hier zorgen over. Dit blijkt uit een mobiliteitsonderzoek van ANWB Zakelijk onder 497 ondernemers.

De voorgestelde wetswijzigingen en beleidsplannen brengen onvoorziene kosten en administratieve lasten met zich mee voor ondernemers, zo signaleert ANWB Zakelijk. Het is voor het tweede jaar op rij dat betaalbaarheid van mobiliteit als de grootste uitdaging wordt gezien voor ondernemers.

Ondernemers vrezen dat binnensteden onbereikbaar worden en dat parkeren onbetaalbaar wordt. Verder liggen ondernemers wakker van het vervangen van wagenparken, de beschikbaarheid van openbaar vervoer en deelvervoer, de komst van milieuzones en het voldoen aan wet- en regelgeving,

“Als we niet voorzichtig zijn, kunnen de kosten van mobiliteit voor ondernemers onhoudbaar worden”, zegt Patrick van Weert, productmanager van de ANWB Zakelijk. “Dit kan een rem zetten op het enthousiasme voor bijvoorbeeld duurzame mobiliteitsoplossingen.”

“We verwachten voor 2024 dan bijvoorbeeld ook een enorme run op juist dieselbussen in plaats van op elektrische bussen, omdat dit het laatste jaar is waar de huidige voordelen voor de ondernemer gelden en ze gebruik kunnen maken van een overgangsregeling betreft zero emissie zones.”

Advies van Fleet Resource

Advies over het wagenpark of het wagenparkbeheer uitbesteden is relevanter dan ooit! Op basis van onze expertise innoveren wij gezamenlijk verder om te komen tot mobiliteitsoplossingen waar functionaliteit, een lage exploitatie en duurzaamheid hand-in-hand gaan. Meer weten? Neem contact op met onze collega René van der Laan voor vrijblijvende informatie via:
rene.vanderlaan@fleetresource.nl of 088-7950202

× Kunnen we u helpen?